GIZ GI‎ > ‎Aktualni projekti‎ > ‎

POSLOVNO OKOLJE

objavljeno: 23. jan. 2012 02:35 avtor: Gospodarsko interesno združenje geodetskih izvajalcev

Razmere na trgu storitev geodetske dejavnosti so se v zadnjih letih popolnoma spremenile. Na javnih razpisih se oddajajo naročila za storitve po cenah, ki so pod mejo razumnega poslovanja podjetij in zato se je pojavil dvom o korektno in strokovno izvedenih storitvah, ki so posledica takšnih naročil. Podobno se dogaja tudi na delu trga, ki ni direktno podvržen postopkom javnega naročanja, tudi ti naročniki zahtevajo vsak dan več za manj denarja.

 

Namen projekta ''Zagotavljanje normalnega poslovnega okolja na področju geodezije '' je vzpostaviti sistem zaščite naročnikov storitev geodetske dejavnosti in geodetskih podjetij, ki korektno opravljajo svoje delo; dvigniti nivo izvajanja storitev geodetske dejavnosti in seveda doseči korektno plačilo za korektno opravljeno delo. V kolikor bo projekt zaživel v zastavljenih okvirih bo sistem sam izločil geodetska podjetja, ki delajo nekvalitetno, nestrokovno in polovično.

 

Osnovni cilj projekta je preprečevanje nekorektnega in nestrokovnega izvajanja storitev geodetske dejavnosti po nerazumno nizkih cenah. Člani združenja (geodetska podjetja) in naročniki storitev geodetske dejavnosti bodo v okviru projekta imeli možnost preveriti ali so dela, ki so bila naročena tudi korektno, strokovno in v celoti opravljena.

Comments