GIZ GI‎ > ‎Aktualni projekti‎ > ‎

STRATEGIJA GEODEZIJE IN ZAKONODAJA

objavljeno: 23. jan. 2012 02:33 avtor: Gospodarsko interesno združenje geodetskih izvajalcev

V okviru delovanja združenja imamo skupaj z MSgeo organizirano skupino za zakonodajo, ki aktivno pripravlja spremembe zakonodaje na geodetskem področju in tudi širše ter oblikuje izhodišča delovanja področja geodezije v prihodnje.

 

Delo skupine je bilo že v uvodu zastavljeno tako, da se oblikujejo stališča, ki odražajo tako strateške usmeritve, možnosti in želje dela geodetske dejavnosti, ki ga zastopata IZS in GIZ GI,  obenem pa smo želeli oblikovati tudi predloge in rešitve za čim prejšnjo rešitev konkretnih problemov, ki se nam pojavljajo pri vsakdanjem delu, predvsem na področju povezanem z evidentiranjem nepremičnin.

Rezultate dosedanjega dela smo združili v gradivo z naslovom »Predlog ukrepov za izboljšanje poslovanja na področju geodetskih storitev«.

 

Pri razmišljanju o strateških usmeritvah smo se v uvodu dokumenta osredotočili predvsem na dva razvojna cilja, zagotavljanje visoke kakovosti podatkov in zagotavljanje varnosti podatkov o nepremičninah, ter zagotavljanje kakovostnega evidentiranja in interpretacije vseh ključnih pojavov v prostoru. Pri prvem cilju, bi želeli, da nas predvsem uporabniki dejansko prepoznajo kot »banko« varno spravljenih podatkov, kar posledično pomeni, da lahko sledimo tudi  drugemu cilju, ker je  natančen in inženirski pristop ob razumevanju prostora naša prednost pred ostalimi strokami. 

Comments