Novičke‎ > ‎

Poplave in upravljanje voda

objavljeno: 25. nov. 2014 00:11 avtor: Gospodarsko interesno združenje geodetskih izvajalcev

V danih razmerah je nujno treba dvigniti splošni nivo razumevanja kaj se nam dogaja, kakšni ukrepi so potrebni in možni ter kakšna je pri poplavni problematiki vloga posameznika, strok, občin in države.

 

Zato je društvo vodarjev Slovenije (DVS) je v sodelovanju z ostalimi društvi iz področja voda, v četrtek 20.11.2014, v Ljubljani, organiziralo javno razpravo o poplavah in problematiki upravljanja voda, ki jo podpira tudi skupina Odgovorno do prostora!.

 

Organizatorji ocenjujejo, da so razmere kritične in zahtevajo drastično spremenjeno ravnanje, pri katerem je po novem pomembna vloga vseh, posameznikov in organizacij. Ključen pa je poudarek, da je prav na vsak poseg v vodo treba gledati celovito, z vidika vodnega toka in dejavnosti v obvodnem prostoru zaradi česar je nujno bolj odgovorno usklajevanje rabe prostora in načina izvajanja dejavnosti v prostoru.

 

Namen razprave je bil interdisciplinarno problematizirati spopadanje s poplavami in ponuditi priložnost za javno izmenjavo mnenj, stališč in razmislekov. Razpravo je ogrelo nekaj kratkih uvodnih predstavitev, ki jim je sledila odprta razprava.

 

Posnetek razprave si lahko ogledate na povezavi:

http://izs.mitv.si/asset/XdFedrD4giz77zt2d

 

Comments