Novičke‎ > ‎

1. evropski dan geodetov in geoinformatikov – 5. Marec 2012

objavljeno: 28. feb. 2012 13:53 avtor: Gospodarsko interesno združenje geodetskih izvajalcev   [ posodobljeno 1. mar. 2012 06:43 ]
Geodeti, pod okriljem Zveze geodetov Slovenije in v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Inženirsko zbornico Slovenije, Gospodarskim interesnim združenjem geodetskih izvajalcev, Geodetsko upravo RS in Geodetskim inštitutom,

organiziramo dogodek ob

1. EVROPSKEM DNEVU GEODETOV IN GEOINFORMATIKOV
in
500. OBLETNICI ROJSTVA GERARDUSA MERCATORJA

Prireditve bodo potekale dne 5. marca 2012.


V NUK je odprta je razstava »Svet kartografov preteklosti – navdih sedanjosti«, organizirana bo okrogla miza o pomenu in razvoju kartografije in slavnostna akademija pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Danila Türka. Obeleževanje teh pomembnih jubilejev poteka po celotni Evropi, slovenski geodeti pa smo za to priliko posneli tudi izobraževalni  film z naslovom »Od Mercatorja do Galilea«, ki predstavlja geodezijo v najširšem pomenu besede in bo služil kot pomembno promocijsko gradivo za predstavitve geodezije, kot temeljne stroke v prostoru.

Tako film, kot prireditve so namenjene predvsem tistim, ki se z geodezijo pri svojem delu srečujejo, pa se tega morda sploh ne zavedajo. Prostorski in nepremičninski  podatki že dolgo niso več namenjeni izključni rabi v geodeziji, ampak so osnova za delo različnim strokam.

Zaradi prostorske stiske tako na strokovni okrogli mizi kot na slavnostni akademiji smo bili prisiljeni omejiti število udeležencev na seznam vabljenih. Dokumentarni film bo predstavljen tudi na geodetskem dnevu, ki bo potekal letošnjo jesen v Dolenjskih Toplicah.Prireditev in spremljajoče dogodke so podprli:

Organizator:
Zveza geodetov Slovenije

Soorganizatorji:
GIZ geodetskih izvajalcev
Inženirska zbornica Slovenije
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Geodetski inštitut Slovenije

Glavni pokrovitelj prireditve:
Monolit

Pokrovitelji prireditve:
Mercator
Aerodrom Ljubljana
Pošta Slovenije
Geoservis
Garmin
Gisdata
Kartografija
Mikrografija
DARS
Geodetska družba
Geodetski zavod Celje
LGB
Igea
Digi data
LUZ - Ljubljanski urbanistični zavod


Comments