Novičke‎ > ‎

Sporočilo ob tragičnem dogodku

objavljeno: 19. sep. 2012 12:12 avtor: Gospodarsko interesno združenje geodetskih izvajalcev

V Inženirski zbornici Slovenije in Gospodarskem interesnem združenju geodetskih izvajalcev smo pretreseni ob včerajšnjem tragičnem dogodku in smrti našega stanovskega kolega.

S tem sporočilom pozivamo in obveščamo vse državljane RS, da geodeti  samo izvajamo storitve na podlagi naročil različnih naročnikov. Ob tem se trudimo, da storitve izvedemo kakovostno in strokovno. Velikokrat smo povsem neupravičeno deležni groženj, kritik in burnih čustvenih reakcij udeležencev v postopkih. Kljub temu, da poskušamo pojasniti svojo vlogo strankam in pri svojem delu spoštujemo zakonodajo, pravila stroke in etični kodeks, nas laična javnost obravnava kot osebe, ki smo krivi za njihove probleme in jih nočemo rešiti.

Državljane RS naprošamo, da se vzdržijo brutalnih reakcij, groženj, neumestnih pripomb, čustvenih reakcij na svoje sodržavljane (soudeležence v postopkih), geodetska podjetja in njihove strokovnjake in nam omogočijo, da bomo lahko čim manj stresno, kakovostno in strokovno izvajali geodetske storitve.

Na tem mestu obe združenji v svojem imenu in v imenu vseh svojih članov izrekamo družini in sorodnikom našega stanovskega kolega iskreno sožalje.

 

Comments