Novičke‎ > ‎

Uspešno izpeljan geodetski dan

objavljeno: 8. apr. 2014 04:17 avtor: Gospodarsko interesno združenje geodetskih izvajalcev

V četrtek 3.4. in v petek 4.4.  sta bila v organizaciji Zveze geodetov Slovenije in Ljubljanskega geodetskega društva, v hotelu Mons, organizirana slavnostna akademija 3. evropskega dneva geodetov in geoinformatikov ter 42. geodetski dan pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo in prostor, z naslovom »Preurejanje zemljišč kot izziv«.

Vsebinski poudarek letošnjega geodetskega dneva je bil izpostavitev pomena in vpetost geodetske stroke v preurejanju zemljišč, kar pomeni spreminjanje parcel po legi, obliki, velikosti in posesti v smislu zagotavljanja temeljev razvoja in umeščanje posameznih dejavnosti v prostor.

Preko 110 udeležencev slavnostne akademije je nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor mag. Bojan BABIČ, med govorniki so bili tudi  predstavnik Mestne občine Ljubljana mag. Milan GAJŠEK  iz tujine mednarodni svetovalec dr. Joachim THOMASJanez ŠKRABEC, direktor podjetja Riko d.o.o. ter mag.Blaž Mozetič predsednik Zveze geodetov Slovenije. Ob koncu slavnostne akademije je Zveza geodetov Slovenije podelila priznanja posameznikom. Naziv zaslužnega člana Zveze geodetov Slovenije sta prejela Matjaž GRILC in mag. Jurij REŽEK. dr. Antonu PROSENU pa se je podelila plaketa  za življenjsko delo.

42. geodetskega dneva se je udeležilo preko 200 udeležencev. Osrednja tema je bila področje preurejanja zemljišč kot možnost za razvoj in kot izziv za geodetsko stroko. Predavanja v treh sklopih so izvedli strokovnjaki iz Slovenije, Avstrije in Nemčije.

Slike so dostopne na spletni strani LJUBLJANSKEGA GEODETSKEGA DRUŠTVA in na povezavi SLIKE.

Comments